Rollerdisco voor kids

Inlinehockey Utrecht Disaster kwam begin november 2019 – bij toeval – in contact met Stichting Joepiez. Deze stichting zet zich in om zoveel mogelijk kinderen stimuleren om te bewegen op zijn of haar eigen niveau.

Heleen van Dijk: “Deze visie delen wij uiteraard en zo ontstond al heel snel een idee om te kijken wat we samen konden gaan doen voor deze doelgroep. En dus werd 4 januari 2019 onze Disaster Dome omgetoverd tot een heuse rollerdisco.” Zo’n 80 kinderen tussen de 8 en 15 jaar, die net onder de armoedegrens leven, kwamen op die dag voor een sportieve middag naar de baan in Overvecht toe.

“Je kon echt zien dat de kinderen aan het genieten waren van het evenement en van al het lekkers dat onze vrijwilligers voor ze hadden klaargezet. De suikerspinnenkraam en de popcornwagen werden enthousiast bezocht. Ik ben echt trots dat we deze toffe activiteit konden organiseren, mede dankzij de bijdrage vanuit het Sportakkoord Utrecht. Ik hoop dat er nog meer activiteiten zullen volgen, want dit smaakt wat ons betreft naar meer.”

Zie ook website Utrecht Disaster

Lees ook

Deel dit bericht

Utrecht, de sportieve talentstad van Nederland!