Utrechts Waterpolo verbindt zich aan Utrecht Sportakkoord

Zowel we het RTC Waterpolo Midden als Waterpolovereniging UZSC plaatsten onlangs hun handtekening onder het Utrechts Sportakkoord.

UZSZ

UZSC is een van de grootste waterpoloverenigingen van Nederland. In de afgelopen jaren is de vereniging behoorlijk succesvol geweest in zowel de top- als breedtesport. Zo wonnen de heren van UZSC in de afgelopen 6 jaar maar liefst 5 keer de landstitel. Ook de dames doen het goed: de ploeg werd in 2018 landskampioen. Daarnaast stuntte de dames afgelopen seizoen in de Europa League tegen grote clubs als Roma en Sabadell, waardoor zij zich plaatsten voor de kwartfinale van de Europa League. UZSC bestaat voor een groot deel uit breedtesport, bij zowel de jeugd als senioren. Daarbij staat plezier en ontspanning voorop.

“UZSC is een club die mensen verbindt. Bij de jeugd leren kinderen zelf aan te geven op welk gebied zij zich willen ontwikkelen door, met ondersteuning van hun coaches en trainers, eigen doelen te leren stellen.”
Hiske Zweers, bestuurslid UZSC
Meer weten over UZSC?

Zie uzsc.nl

RTC Waterpoloschool Midden

De stichting RTC-RWPS Midden heeft een Regionaal Talent Centrum (RTC) waterpolo en is bedoeld voor spelers in de leeftijd van +/-12-16 jaar (middelbare school jaren) met talent en de benodigde ambitie om een echte topspeler te worden. De waterpoloschool (RWPS) is er voor alle jeugd die beter willen worden met waterpolo. Er wordt getraind op je eigen niveau met kinderen van andere verenigingen.

” Zowel het RTC waterpolo als de Waterpoloschool dragen graag bij aan de ambities van het Utrechts Sportakkoord voor wat betreft talentontwikkeling, versterken van verenigingen in de regio om hun sportaanbod te vergroten. Ons doel is om jonge talentvolle sporters op te leiden naar topsporters.
Susan Osterop, bestuurslid RTC Waterpoloschool Midden

Lees ook

Deel dit bericht

Utrecht, de sportieve talentstad van Nederland!