Ook Velosolutions Benelux sluit zich aan bij Utrechts Sportakkoord

De eerste ondertekenaar van het nieuwe jaar is Velosolutions Benelux. Deze organisatie heeft over de hele wereld al meer dan 300 pumptracks aangelegd. Zij voorzien hiermee in de behoefte aan multifunctionele sport- en speelvoorzieningen voor urban sports.

In de basis lijkt een pumptrack wel wat op een skatepark of een fietscrossbaan. Een pumptrack is echter in vele opzichten innovatiever en duurzamer. De pumptrack is namelijk geschikt voor alle leeftijden en alle soorten wielen. Een asfalt pumptrack is onderhoudsvrij en wordt gekeurd volgens de wet voor attractie- en speeltoestellen. Velosolutions pumptracks hebben de officiële UCI-status gekregen, waardoor er wereldkampioenschappen en kwalificaties op georganiseerd kunnen worden. Dit biedt veel kansen voor het organiseren van grootschalige sportevenementen voor gemeenten.

“Onze missie is om iedereen ter wereld op een duurzame manier gemakkelijk toegang te bieden tot fietsen en actiesporten. We doen dat door realisatie van asfalt PumpTracks, Bikeparcs, Mountainbikeroutes en Velomasters – fietsvaardigheidsparcoursen.”
Tim Smit, eigenaar De Velosolutions
Meer weten over Velosolutions?

Zie dedenksportdocent.nl

Lees ook

Deel dit bericht

Utrecht, de sportieve talentstad van Nederland!