Taakie: eenvoudig vrijwilligers werven voor jouw club

Sportclubs zijn voor een groot deel afhankelijk van vrijwilligers. Voor sommige clubs is een het een karwei om voldoende mensen op de been te krijgen voor bepaalde activiteiten. Vrijwilligerstekorten zijn een terugkerend probleem op sportclubs.  
Woensdag 17 februari heeft SportUtrecht samen met Taakie een  webinar georganiseerd over Taakie; de digitale assistent vrijwilligerszaken. Bij dit webinar waren 11 Utrechtse sportclubs aanwezig: zij kregen alles te horen en te zien over deze nieuwe matchingstool voor vrijwilligers. 

Hoe werkt Taakie?
De tool Taakie biedt clubs de mogelijkheid om specifiek, eenvoudig en persoonlijk leden te benaderen voor vrijwilligersfuncties. Het is een tool die  vrijwilligers waar een club eventueel beroep op kan doen in kaart brengt. Taakie wil mogelijke vrijwilligers alleen taken aanbieden die goed passen bij hun interesses. Door een vrijwilligersprofiel op te bouwen, leert de club de vrijwilliger beter kennen. De basis van het profiel is de Taakie  vrijwilligerstest. Met een korte test achterhaalt Taakie op een leuke manier welk type vrijwilliger iemand is, voorkeuren van een individuele vrijwilliger. Dit geeft een indicatie welke vrijwilligerstaken goed bij iemand zullen passen. Taakie maakt vervolgens de beste matches met een openstaande taak of functie. Als een taak of functie goed bij de interesse van de vrijwilliger past zijn mensen sneller geneigd om met meer plezier iets voor hun club te willen doen. Dat maakt het uitvoeren van de taken voor vrijwilligers een stuk leuker en tevens creëert de club een duurzamere band met haar vrijwilligers. 

Taakie werd in 2020 uitgeroepen tot winnaar van de innovatiechallenge ‘Ondersteunen vrijwilligerscoördinator sportclubs’.  

Nieuwsgierig? 
Ga naar de website van Taakie en vraag een gratis demo aan op www.taakie.nl 

Taakie en het Utrechts Sportakkoord
Een aantal clubs hebben al aangegeven te willen starten met Taakie. Deze clubs kunnen met behulp van het Utrechts Sportakkoord (sportaanbieders challenge) een 2-jarig abonnement afsluiten bij Taakie. De clubs maken onderdeel uit van een pilotgroep waar SportUtrecht ondersteuning aanbiedt. HC UNO en MHC Fletiomare hebben reeds al een abonnement afgesloten. SportUtrecht zal in het vervolg aan andere clubs communiceren wat de ervaringen zijn met Taakie.  
 
Vragen? 
Heb jij interesse in Taakie en ben je benieuwd naar het 2-jarig aanbod voor deze digitale assistent vrijwilligerszaken? Neem dan contact op met mylene.faas@sportutrecht.nl 
 

Lees ook

Deel dit bericht

Utrecht, de sportieve talentstad van Nederland!