De DenksportDocent

De Denksportdocent 150e ondertekenaar Utrechts Sportakkoord

Met de ondertekening van De DenksportDocent staat de teller nu op 150 partijen die zich samen in zetten om de ambities van het Utrechts Sportakkoord te realiseren . Direct na deze ondertekening meldde zich ook UDG Vriendenkring en Damvereniging Ons Genoegen.

De DenksportDocent

Denksporten zijn leuk en goed voor je brein. Daarom biedt De DenksportDocent trainingen, workshops, demonstraties en lessen op school aan in dammen en schaken. Daarnaast helpt De DenksportDocent verenigingen en clubs bij hun jeugdbeleid.

“Hoe meer kinderen in Utrecht in aanraking kunnen komen met denksporten, hoe beter! Daarom ondertekent De DenksportDocent het Utrechts Sportakkoord.”
Ester van Muijen, eigenaar De DenksportDocent
Meer weten over De DenksportDocent?

Zie dedenksportdocent.nl

UDG Vriendenkring

Een van de clubs waar de DenksportDocent mee samenwerkt is UDG Vriendenkring. Deze kleine damvereniging heeft als thuisbasis het Denksportcentrum Den Hommel. Samen met damvereniging Ons Genoegen Utrecht is de denksportclub voornemens om een schooldamtoernooi te organiseren en een jeugdafdeling op te zetten. Beide activiteiten zullen grotendeels worden gedragen door vrijwilligers.

Damvereniging Ons Genoegen

Ook Damvereniging Ons Genoegen sluit zich aan bij het Utrechts Sportakkoord. Deze denksportclub, opgericht op 28 februari 1910, bestaat al meer dan 100 jaar! Het ledenbestand vergrijst echter en daarom zoekt de club naar mogelijkheden om jeugdige leden enthousiast te maken voor de damsport. Samen met UDG en de DenkSportDocent zijn er vergevorderde plannen voor een toernooi voor leerlingen uit het basisonderwijs.

“We gaan samenwerken met De DenksportDocent die lessen zal aanbieden op basisscholen om zo kinderen bekend te maken met de damsport én met de damclubs. De stad Utrecht heeft al vele jaren geen dammende jeugd in clubverband. Met het opzetten van een jeugdafdeling willen we de jeugd de kans geven om dammen als sport te beoefenen.
Want dammen is sport!.”
Paul de Heus, voorzitter UDG Vriendenkring
& Wim Vlooswijk, voorzitter Damvereniging Ons Genoegen

Lees ook

Deel dit bericht

Utrecht, de sportieve talentstad van Nederland!