JongSelect gebruikt netwerk vereniging als vacatureplatform

@Work powered by JongSelect is het eerste maatschappelijk verantwoorde vacature platform. Hier worden banen, bijbanen, stages en interim opdrachten aangeboden. @Work staat voor het betaalbaar, leefbaar en aantrekkelijk houden van het Nederlandse verenigingsleven. Hoe zij dat doen? Dit unieke concept richt zich op werkzoekende leden, verenigingen en opdrachtgevers in de regio, waarbij vraag en aanbod van werkgevers en werkzoekenden binnen de vereniging met elkaar worden verbonden.

Ruim 40% van werkzoekend Nederland vindt een baan of stage via zijn of haar eigen netwerk. Een netwerk dat juist binnen de verenigingen lééft. Op het platform van @Work wordt het enorme netwerk aan kandidaten van de vereniging met werkgevers verbonden. En door talent met de werkgevers binnen het platform met elkaar te matchen, ontstaat er extra inkomsten voor de aangesloten verenigingen, die de vereniging naar eigen inzicht kan gebruiken.

Door middel van ‘verenigingsnaam’ @Work versterkt de vereniging haar ‘eigen merk’ en levert de vereniging op deze manier een bijdrage aan de maatschappelijke ontwikkeling van de leden. Dit leidt tot:

  1. Een sterkere verbinding met de leden (langere commitment)
  2. Beter/sneller vinden van vrijwilligers
  3. Financiële bijdrage (verenigingen ontvangen een % van de fees die werkgevers betalen voor het gebruik van het platform en voor plaatsingen)

Een aantal Utrechtse sportverenigingen zoals USV Hercules, DVSU, USV Protos en SV Kampong, maar ook studenten- en studieverenigingen zoals UVSV, Veritas, Atlas en V.U.G.S. hebben zich al aangemeld bij @Work.

Ook Volleybalvereniging Van Slag is voortvarend gestart met hun eigen @Work en vertellen enthousiast over het platform:

“Op onze website linken wij direct door naar onze website Van Slag @Work. Zo hopen wij dat veel leden gebruik maken van het platform om banen, bijbanen en stages te vinden. We vinden het belangrijk om betrokken te blijven bij onze leden en op deze manier kunnen we daar aan bijdragen! In korte tijd heeft het inmiddels al tot de eerste successen geleid.”

Kortom het @Work initiatief zorgt voor een versterkt en betaalbaar verenigingsleven en zal het initiatief leiden tot een duurzame commitment van de leden naar de vereniging.

Enthousiast over het @Work initiatief?
Neem een kijkje op de website of neem contact op met Isabelle Pieterse, telefoon (06) 30 07 17 79 of mail i.pieterse@jongselect.nl.

JongSelect is een van de ondertekenaars van het Utrechts Sportakkoord.

Lees ook

Deel dit bericht

Utrecht, de sportieve talentstad van Nederland!