Nieuw in Kanaleneiland: jeugdbadminton

Badmintonvereniging DVS is sinds schooljaar 2019/2020 gestart met een jeugdgroep in sportzaal Hart van Noord in Kanaleneiland.

Iedere vrijdagavond van 18:00 tot 19:00 uur wordt er door kinderen tussen de 8 en 15 jaar lekker gebadmintond. Voor een vereniging van 200 badmintonners is het een risico om een nieuwe groep te starten op een nieuwe locatie.

“Dankzij de bijdrage vanuit het Sportakkoord kunnen we deze groep het hele schooljaar organiseren. We hebben zelfs twee nieuwe trainers die de kinderen leren badmintonnen! Iedere week groeide de groep gestaag. Inmiddels zijn er genoeg (10 – 12) deelnemende kinderen om komend schooljaar door te gaan. Sommige zijn al lid, anderen hebben een strippenkaart genomen. En ook leuk is dat als gevolg hiervan inmiddels ook een groep volwassenen de hele vrijdagavond een shuttletje slaan in de wijk.”

DVS flyert ieder jaar met 10-15 vrijwilligers. Iedereen doet dan zo’n 500 adressen. Dat levert enorm veel nieuwe leden op, zowel jeugd als volwassenen: ongeveer 70-80 proefspelers en 40-50 nieuwe leden.

Zie ook website DVS Koto Misi

Lees ook

Deel dit bericht

Utrecht, de sportieve talentstad van Nederland!