Verenigingen krijgen meer sporters over de vloer door inviplay.nl

“Wanneer heb je het veld ingeruild voor de bank? Kun je het nog? Eén ding is zeker: je wil het!”. Dit is wat Paul Keurentjes twee jaar geleden tegen zichzelf zei toen hij weer eens thuis op de bank naar een basketbalwedstrijd zat te kijken. Tijd om in actie te komen!

Invite & play
Samen met broer Boaz en Lennert Molema zette hij het platform www.inviplay.nl op dat maandag 21 september officieel gelanceerd is. “Het concept is eigenlijk heel simpel” zegt Boaz. “Inviplay.nl is een gratis dienst waarbij je aangeeft welke sporten je leuk vindt. Zodra iemand in jouw stad een sportieve activiteit organiseert, krijg je een uitnodiging om mee te doen. Oftewel de digitale variant van de buurjongen die vroeger aan je deur stond om te vragen of je kwam voetballen. Iedereen kan gratis iets organiseren: de uitnodigingen zorgen voor een hoge opkomst en eventuele kosten kunnen deelnemers vooraf via iDEAL betalen.

Kans voor verenigingen
Naast initiatieven uit de buurt zijn er inmiddels ook verenigingen die hun club via Inviplay.nl openstellen voor niet leden. Dan kunnen mensen voor een klein bedrag per avond komen voetballen, basketballen, beachvolleyballen of tafeltennissen. De activiteiten worden druk bezocht, wat de verenigingen veel oplevert: extra inkomsten en gezellige drukte in de kantine. En: er zijn ook al nieuwe recreantenteams uit de activiteiten ontstaan.

Nationale Sportweek
Twee weken geleden is er een promo opgenomen in Utrecht. Die staat sinds deze week, de Nationale Sportweek, op de website. Lennert: “Bij het zien van de film krijg je spontaan zin om te sporten. Ondertussen bouwen we natuurlijk hard verder aan de website om sport zo leuk mogelijk te maken. We weten bijvoorbeeld dat sommige groepen het leuk vinden om uitslagen bij te houden. Er kunnen daarom sinds kort groepen en teams aangemaakt worden waarmee je makkelijk een klassement kunt bijhouden. En teams hebben door de fijne aanmeldtool meteen overzicht van wie er wanneer komt trainen”.

Utrechts Sportakkoord
Inviplay.nl is een jaar lang getest, met geweldige resultaten. De doelstellingen van inviplay.nl sluiten aan op het Utrechts Sportakkoord dat vorig jaar ondertekend is. Het plan kreeg dan ook eerder dit jaar een financiële bijdrage vanuit dit akkoord. Ook andere partijen zoals Univé, Perry Sport, Rabobank Utrecht, 3×3 Unites, SportUtrecht hebben zich verbonden aan de website.

De gemeente Utrecht is eveneens enthousiast. Slaus van Dam (manager sport): “Omdat Inviplay.nl breed ingezet kan worden zien wij veel mogelijkheden. Mensen nemen zelf het initiatief om weer de sport te gaan doen die ze leuk vinden en voor verenigingen is het een kans om de ongebonden sporter aan zich te binden. Gewoon meedoen wanneer je tijd hebt! Fantastisch toch?”

https://www.facebook.com/inviplay.nl/videos/364252761628469/

 

Ook meedoen? Zie www.inviplay.nl voor alle informatie

Is jouw vereniging ook op zoek naar een manier om meer mensen op een leuke manier te laten sporten? Maak dan gebruik van Inviplay of neem contact op via paul@inviplay.nl

Lees ook

Deel dit bericht

Utrecht, de sportieve talentstad van Nederland!