Sportakkoord Festival: 29 september

In 2018 is het Nationaal Sportakkoord ‘Sport verenigt Nederland’ getekend en nu, na drie jaar, zijn in bijna alle gemeenten diverse groepen aan de slag gegaan met de activiteiten uit hun eigen lokale sportakkoord! Ieder op zijn eigen manier en passend bij hun lokale situatie. Dit betekent dat in al die gemeenten via de mede-ondertekenaars en uitvoerders van de akkoorden mensen enthousiast zijn gemaakt voor sport en bewegen. Bijvoorbeeld door te werken aan een positieve sportcultuur, sterke sportclubs en inclusie. En door hier samen – gemeente, clubs en maatschappelijke partners – verantwoordelijkheid in te nemen. Om hier bij stil te staan is er op 29 september bij Helsdingen Sport en Cultuur in Vianen het Sportakkoord Festival: Lang leve het sportakkoord!

Voor wie?
Iedereen die heeft meegeholpen aan dit mooie resultaat is van harte uitgenodigd voor de Sportakkoorden Festivals onder de noemer “Lang leve het Sportakkoord!”. Dit zijn: de vrijwilligers van de sportvereniging, de zorgverleners, de gymleraar, beleidsmaker van de gemeente, wethouder en raadsleden, de clubondersteuner en adviseur, lokale sportraad, de GGD-er, de buurtsportcoach, sportschooleigenaar, de fysiotherapeut, de supermarkteigenaar en al die andere deelnemers van het lokale sportakkoord.

Programma
18.00 – 19.00 uur            Inloop met buffet
19.00 – 19.30 uur            Terugblik op bijna 4 jaar sportakkoorden met lokale vertegenwoordigers
19.30 – 20.40 uur            Sport- en beweegmarkt waar (partners van) lokale sportakkoorden zich laten zien!
20.40 – 21.00 uur            Vooruitblik: in gesprek met de landelijk partners én de zaal
21.00 -21.30 uur              Borrel

Voorafgaand aan de festivals op dezelfde locaties netwerkbijeenkomsten voor de buurtsportcoaches/ combinatiefunctionarissen georganiseerd. Meer informatie wordt via www.sportindebuurt.nl  bekendgemaakt.

Vooruitkijken
De eerste periode van het Nationaal Sportakkoord loopt van 2018 tot eind 2022. Deze festivals -met inhoudelijk programma- zijn bedoeld om alle ervaringen, meningen, vragen en enthousiasme uit het land op te halen, en om met elkaar vooruit te kijken naar de kansen en mogelijkheden voor een vervolg op het Nationale Sportakkoord.

Meer informatie en aanmelden
Ga naar sportengemeenten.nl voor meer informatie over het Sportakkoord Festival Utrecht op 29 september en de link om je direct (gratis) aan te melden.

Lees ook

Deel dit bericht

Utrecht, de sportieve talentstad van Nederland!