Bijscholingen Martial Arts Netwerk

Zondag 27 september – op de slotdag van de Nationale Sportweek – vindt de eerste van een serie bijscholingen voor Utrechtse martial arts en vechtsportclubs plaats. De aftrap is voor de 4 inzichten over trainerschap, ook wel de basis voor iedere coach en trainer genoemd.

Vanuit het Utrechts Sportakkoord wordt ingezet op een positieve sportcultuur: een verenigingsklimaat waarbij kinderen met plezier in een veilige omgeving kunnen sporten. Waar ouders en verzorgers positieve supporters zijn en trainers/coaches aandacht hebben voor de ontwikkeling van het kind. Wanneer er sprake is van een positieve sportcultuur, worden de positieve effecten van sport echt van waarde.

Niet in de laatste plaats is dit interessant in de martial arts en vechtsport. Zo’n 5% van de jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar beoefent een vechtsport en in grootstedelijke gemeenten behoort vechtsport tot de tien meest populaire sporten onder jongeren. Ook in Utrecht zijn ruim 120 sportclubs actief in de martial arts en vechtsport. Deze clubs leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van jeugdige sporters, gekwalificeerde trainers met sportinhoudelijke en pedagogische kennis en vaardigheden spelen daarin een sleutelrol. Daarnaast zorgen de scholingen voor uitwisseling tussen de verschillende clubs en een sterk onderling netwerk in de Utrechtse vechtsport.

De scholingen komen voort uit een samenwerking tussen SportUtrecht, het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij (NIVM) en de Academie voor Sportkader (NOC*NSF), en kunnen kosteloos worden aangebonden vanuit de services van het Nationale Sportakkoord.

Wanneer vinden de scholingen plaats?

Het programma bestaat uit vier verschillende en los van elkaar te volgen scholingen. Zie onderstaand schema voor data en link voor meer informatie over de training.

Datum Thema

Zondag 27 september 2020

Vier Inzichten over Trainerschap πŸ”— (VOL)

Zondag 1 november 2020

Themagericht trainen en coachen van 6-12 jarigen πŸ”—

Zondag 29 november

Themagericht trainen en coachen van pubers πŸ”—

Zondag 13 december 2020

Themagericht trainen en coachen van pubers πŸ”—

Zondag 17 januari 2021

Coach de coach / Trainersbegeleiding πŸ”—

Zondag 7 februari 2021

Coach de coach / Trainersbegeleiding πŸ”—

Aanmelden of vragen?

Neem voor aanmelden of vragen over deze bijscholingen contact op viaΒ info@sportakkoordutrecht.nl

Lees ook

Deel dit bericht

Utrecht, de sportieve talentstad van Nederland!